Rapport fra lokallagsamlingen

  12.10.2020 Kl. 16:51  

Lørdag 10.oktober ble det tradisjonen tro gjennomført medarbeiderkurs (i år omdøpt til lokallagssamling) for lokallagene i Akershus Fylkeshusflidslag.  
Denne gang på Thon Hotel Opera i Oslo i et stort rom med muligheter for å holde god avstand. 31 representanter fra lokallag tilsluttet Akershus Fylkeshusflidslag deltok i tillegg til husflidskonsulenten i Akershus og 2 representanter fra henholdsvis Buskerud og Østfold fylkeshusflidslag. Lokallagene tilknyttet Østfold, Buskerud og Akershus Fylkeshusflidslag tilhører alle nå Viken Fylke. 

Den første timen var avsatt til gjensidig informasjon knyttet til aktivitetene i lagene. Det gjennomføres både temamøter, opplæring i mindre grupper og sosiale treff på tross av Korona, men absolutt innenfor myndighetenes krav til smittevern. Færre deltakere, større lokaler, påmelding til arrangement, loggføring av deltakere, undervisning på nett og selvfølgelig mye vasking av hender og lokaler.  Imponerende! 

Bjørg Schulz fra Studieforbundet Kultur og Tradisjon (SKT) var neste ut  og redegjorde for tilskudd generelt og unntaksregler koblet til Koronasituasjonen. Fom 1.1.21 er SKT oppe og går med ny etterlengtet nettløsning for registrering og oppfølging av kurs på nett. Dette ble mottatt med glede.  SKT arrangerer også nå eget kurs for lærere, lærerkurs på nett. Dette er gratis pg finnes på www.kulturogtradisjon.no. Informasjon kan være formell og kjedelig, men med Bjørgs lune og gode humør, ble dette både ei informativ og flott økt. (Se også egen nyhet om dette kurset.) 

Når samfunnet stenges ned og det er restriksjoner knyttet til møteplasser og sosialt liv, blir det ekstra viktig å få litt påfyll i hverdagen. Akershus Fylkeshusflidslag inviterte derfor Tom Åge Myhren med yrkestittel Livsgnistrer til å ha et innlegg. Reklamen var som følger: «Inspirerer og gnistrer nytt liv i forsamlinger store som små. Han høster ros for sin måte å møte mennesker på og for sin litt uvanlige måte å formidle humor og alvor» www.livsgnistrer.no Og han innfridde! Tankevekkende foredrag ispedd humor. 

To ord som sitter igjen som ekstra viktige: RAUSHETSPLIKTEN: Plikten til å GI – TA IMOT – GI TILBAKE og LEDELSE som er viktig også i våre lag: LE – DEL – SE: God ledelse betyr  å ha evnen til å LE, DELE og SE sine medarbeidere. 

Etter en nydelig lunsj – ble lokallagssamlingen avsluttet med ei praktisk økt hvor man kunne velge å lære å lage hosebånd, drive med mexikansk fletting eller prøve seg på enkel origami, papirbretting av bokser, konvolutter, frosker. 

Takk til alle som deltok og gjorde dette til en fin dag! 

Skrevet av Jorunn Apeland

Vis alle nyheter